Genel

Bayramda marketler açık olacak mı? Arefe günü A101, BİM, ŞOK ve Migros çalışıyor mu? Marketler saat kaçta açılacak?

Türkiye 2. defa Ramazan Bayramı’nı koronavirüs salgını gölgesinde geçirecek. Ramazan’ın bitmesine sayılı günler kala gözler Ramazan Bayramı’na çevrildi. Vatandaşlar bayramda ve arefe gününde marketlerin çalışma saatlerini merak ediyor. Bu kapsamda bakkal, market ve A101, BİM, ŞOK ve Migros gibi zincir marketler nasıl çalışacak?

Ramazan Bayramı bu yıl 13 – 14 – 15 Mayıs tarihlerine denk geliyor. Perşembe günü başlayacak olan Ramazan Bayramı marketler açık olacak mı? Arefe günü marketler hizmet verecek mi? İşte merak edilen detaylar..

MARKETLERİN DURUMU ARAŞTIRILIYOR

İçişleri Bakanlığı’nın göndermiş olduğu genelge kapsamında il ve ilçelerdeki marketler saat 10.00 – 17.00 arasında hizmet veriyor. Pazar günleri zincir marketlerinin kapalı, normal marketlerin hizmet verdiği kısıtlama döneminde bayram çalışması nasıl olacak? Evde kalan vatandaşlar marketlerin son durumunu araştırıyor.

Ramazan Bayramı’nın denk geldiği 13-14-15 Mayıs tarihlerinde de sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerdeki gibi 10.00 – 17.00 arasında hizmet vermesi bekleniyor.

Bakanlığın yasak başında göndermiş olduğu genelgede marketlerin çalışma saatleri şu şekilde ifade edilmişti:

“30 Nisan- 16 Mayıs tarihleri arasında haftanın 7 günü boyunca marketler 10:00-17:00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek. Pazar günü zincir marketler kapalı olurken bakkal, kuruyemişçi, kasap gibi işletmeler açık olacak ve hizmet vermeye 10:00-17:00 saatleri arasında devam edecek. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların markete gitmeleri yasaklanırken bu yaş aralığı haricinde 10:00-17:00 saatleri arasında market şubelerinden vatandaşlar ihtiyaçlarını temin edebilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecek. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir”