Gündem

İçişleri Bakanlığı duyurmuştu! Yarından itibaren yeme içme yerlerinin saatleri değişecek!

Gelen bir son dakika haberine göre İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine yeni genelge gönderilmişti. Gönderilen genelge ile birlikte yeme içme yerleri ve çevrim içi yemek sipariş firmalarının çalışma saatleri yarından itibaren değişecek. Firmalar Ramazan ayının sona ermesi ile birlikte saat 01.00’e kadar paket servis yapabilecek.

Bu kapsamda marketlerin çalışma saatleri merak konusu olmuştu. Bakkal, market, manav, fırın, kuru yemiş ve tatlıcıların çalışma saatlerinde herhangi bir değişiklik olmayacağı buraların yine 10.00 – 17.00 arasında hizmet vereceği duyuruldu.

FIRINLARA SINIRLAMA YOK

Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerleri ve sadece ekmek satan bayiler için herhangi bir saat sınırlaması bulunmuyor. Ramazan Bayramı süresi boyunca vatandaşlar ikametlerine en yakın bakkal, manav, kasap, kuru yemiş, fırın ve market gibi yerlere 10.00 – 17.00 arasında gidebilecek. Fırın ve ekmek satan bayiler ise gün boyunca vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

YEME İÇME YERLERİNİN ÇALIŞMA SAATİ DEĞİŞECEK

Gönderilen genelgeye göre yeme içme iş yerleri ile çevrim içi yemek sipariş firmalarının çalışma saatleri 13 Mayıs Perşembe gününden itibaren değişecek. Ramazan Bayramı’nın birinci gününe kadar 24 saat esasına göre paket servis şeklinde hizmet verebilecek bu iş yerleri ile firmalar, Ramazan’ın sona ermesiyle saat 01.00’e kadar paket servis yapabilecek.