Genel

Cuma namazına gitti! Beraber namaz kıldığı 6 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti!

Koronavirüs salgını büyük küçük demeden can almaya ve vaka sayılarını artırmaya devam ediyor. Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesine bağlı İsmail Köyü’nde daha önce hiç koronavirüs vakası görülmemişti. Ancak son dönemlerde köyde yaşanan koronavirüs kaynaklı ölümler bölge halkını korkutunca, araştırma yapıldı.

Yapılan araştırma sonucunda cami cemaatine “Bir şeyim yok” diyerek Cuma namazına katılan kişinin koronavirüs taşıyıp, bulaştırdığı ortaya çıktı.

Cuma namazına katılan ve koronavirüs salgınına yakalanan 8 kişinin 6’sının peş peşe vefat etmesi, daha önce vaka görülmeyen bölge halkını korkuttu. Bunun üzerine vatandaşlar, virüsün köye nasıl geldiğini merak etmeye başladı.

Köylülerden konu ile ilgili alınan bilye göre 45 gün önce Kastamonu’na bağlı Çatalzeytin ilçesinin İsmail Köyü’nde yaşayan bir kişi diş tedavisi için İnebolu’da bir klinikte tedavi oldu. Burada virüs kaptığı tahmin edilen kişi, o gün hocası olmayan İsmail Köyü’nde Cuma namazına katıldı.

Ancak bir süre sonra öksürük ve ateş şikayetlerinin artmasına üzerine test veren kişinin test sonucu pozitif çıktı. Bunun üzerine filytasyon ekipleri köye gelerek olayın ortaya çıkmasını sağladı.

Cuma namazına katılan kişilerde de öksürük ve ateş şikayetlerinin artması üzerine cemaatten de test alındı. Testlerin pozitif çıkması üzerine vatandaşlar Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaklaşık 40 gündür tedavi gören 6 kişi hayatını kaybetti.

MUHTAR OLAYI DOĞRULADI

Yaşanan bu olay sonrasında açıklamalarda bulunan İsmail Köyü Muhtarı Emrah Köse şu açıklamayı yaptı:

“Cuma namazı için arkadaşlar cemaat oluşturmuş, köyümüzün hocası yoktu o zaman. Kendi aralarında namaz kılmak istiyorlar. İnebolu’da virüs kapan bir arkadaşımız, farkına varmıyor, sonra köyümüze geliyor ve burada Cuma namazı için oluşturulan cemaate de virüs bulaştırıyor. Köyümüzde ölenlerin hepsi de cami cemaati oluyor. Şu ana kadar 6 kişi vefat etti”