Sağlık

Bu araştırma sonuçları erkekleri şok etti! Bu kişilerin koronaya yakalanma ihtimalleri 2,5 kat daha fazla!

Koronavirüs salgını ile ilgili her geçen gün çok şaşırtan bilgiler öğrenmeye devam ediyor. Konu ile ilgili Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan bir bilim şirketi tarafından araştırma yapıldı. Yapılan araştırma sonucuna göre kel erkeklerin, normal saçlı erkeklere göre koronavirüse yakalanma ihtimallerinin 2,5 kat daha fazla olduğu ortaya konuldu.

Araştırma ABD’de bulunan Applied Biology isimli bilim şirketi tarafından yapıldı. Kellikten muzdarip olan erkeklerin koronavirüse yakalanma ihtimallerinin 2,5 kat daha fazla olduğu açıklandı. Özellikle Abdrojenetik alopesi olarak adlandırılan erkek tipi kellik, 50 yaş üzeri erkeklerin ortalama yüzde 50’sini etkiliyor.

BU ERKEKLER KORONAVİRÜSE DAHA DUYARLI

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmanın sonucuna göre saç dökülmesine bağlı olarak biyo belirteci olan erkeklerin koronavirüse daha da duyarlı olduğu ortaya konuldu. Ekipler, çalışmaların bulgularının koronavirüs için yeni tedavileri de beraberinde getirebileceğini kaydetti.

YÜZDE 79’UNUN ETKİLENDİĞİ AÇIKLANDI

Kellikten etkilenen insanlarda, androjen üretimi artmaya başlıyor. Araştırmalar da bu konu üzerinde yoğunlaştı. Androhenetik alopesi olan erkeklerin koronavirüs sebebiyle hastaneye yatırıldıklarını gözlemledikten sonra AR geni ve şiddetli koronavirüs arasındaki bağlantıları yakından inceledi. Koronavirüse yakalanan ve hastaneye yatan erkeklerin yüzde 79’unun erkek tipi kellikten etkilendiğini ortaya koydu.