Gündem

Bayramda marketler açık mı? Migros, A101, ŞOK ve BİM bayramda kaça kadar açık?

Koronavirüs salgını kapsamında tüm Türkiye 2. Ramazan Bayramını geçiriyor. Bayramı da içerisinde barındıran tam kapanma uygulaması 17 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Tam kapanmanın devam ettiği ve bayrama denk geldiği bu günlerde, vatandaşlar bayramda marketler açık mı? Migros, A101, ŞOK ve BİM marketlerin bayramda kaça kadar açık olduğunu merak ediyor.

Vatandaşlar marketlerin çalışma saatlerini araştırmaya devam ediyor. İnternet üzerinde en çok araştırılan konuların arasında Marketler bugün açık mı? Marketler saat kaçta açılıyor ve kapanıyor? soruları geliyor. İşte bayramda marketlerin çalışma saatleri..

MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

İçişleri Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu tam kapanma genelgesine göre bayram süresi boyunca bakkal, market, kasap, kuru yemişçi ve tatlıcı gibi işletmeler saat 10.00 – 17.00 arasında hizmer vermeye devam edecek.

FIRINLARIN ÇALIŞMA SAATLERİ

Aynı zamanda fırınlar ve bunların ekmek satan bayileri ise gün boyunca hizmet verebilecek. Yeme içme yerleri ve çevrim içi olarak sipariş veren firmalar bayramın ilk günü itibariyle saat 01.00’e kadar hizmet verebilecek.

ZİNCİR MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

A101, BİM, ŞOK ve Migros gibi zincir marketlerin çalışma saatleri de bu kapsamda şekillendi. Marketler bu süreç içerisinde saat 10.00’da açılacak ve 17.00’ye kadar hizmet verecek. Zincir marketlerin kapalı olduğu pazar günlerinde ise bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler hizmet vermeye devam edecek.