Kültür-sanat

Acı haber! Usta oyuncu Cahit Çağıran hayatını kaybetti!

Gelen bir son dakika haberine göre usta oyuncu Cahit Çağıran hayatını kaybetti. 61 yaşındaki usta oyuncunun acı haberini Oyuncular Sendikası sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Detaylar haberimizde..

Bir süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü ifade edilen Cahit Çağıran’ın acı haberi kısa süre içerisinde sosyal medyada yayıldı. Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncusu Cahit Çağıran için sanatçı dostları acil olarak kan anonsunda bulunmuştu.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Uzun bir süredir yoğun bakımda tedavi gören ünlü oyuncunun naaşı bugün ikindi namazına müteakip Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Konu ile ilgili Ankara Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Mustafa Kurt, şu açıklamayı yayınladı:

“Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncumuz ve Türk tiyatrosunun değerli ismi Cahit Çağıran’ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli oyuncumuza Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum”

DOSTLARI PAYLAŞIMDA BULUNDU

Usta oyuncunun hayatını kaybetmesi haberinin duyurulmasından sonra Cahit Çağıran’ın dostları sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımları yaptı:

Zafer Algöz: Oyuncu kardeşim Cahit Çağıran’ı kaybettik…Ruhu şad olsun…Mekanın cennet olsun Cico

Orhan Aydın: Cahit Çağıran..ah kardeşim..ahhh.. toprağın çiçekler koksun…

Sumru Yavrucuk: Dönem arkadaşım Cahit Çağıran’ı kaybetmişiz. Başta eşi Serpil ve ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır dilerim. Alkışlarla arkadaşım.

Nasuh Bektaş: Tiyatro oyuncusu Cahit Çağıran hayatını kaybetti. Sevenlerine başsağlığı dilerim.

CAHİT ÇAĞIRAN KİMDİR?

Cahit Çağıran 16 Nisan 1960 yılında dünyaya geldi. Uzun yıllar boyunca tiyatro oyunculuğuna devam eden Çağıran son yıllarda yönetmelik olarak da görev yaptığı ifade ediliyordu.

Serpil Çağıran ile hayatını birleştiren usta oyuncu, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun gelişiminde büyük bir role sahip.