Gündem

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklenen normalleşme açıklaması!

Gelen bir son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından beklenen normalleşme açıklaması geldi. Erdoğan, yaptığı açıklamasında Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takviminin uygulanmaya başlanacağını duyurarak, detayları aktardı.

AK Parti teşkilatlarıyla bayramlaşma programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferans üzerinden gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 17 Mayıs Pazartesi 05.00’te sona erecek olan tam kapanma sonrasında uygulanacak normalleşme takviminin Pazartesi günü Kabine Toplantısından sonra açıklanacağını ifade etti.

DETAYLAR PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLANACAK

Erdoğan, yaptığı açıklamasında Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takviminin uygulanmaya başlanacağını ve detayları Pazartesi günü açıklayacaklarını ifade etti.

HAZİRAN’DA TEDBİRLER ÖNEMLİ ÖLÇÜDE GEVŞEYECEK

Cumhurbaşkanı, açıklamasının devamında Haziran ayından itibaren tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planladıklarının altını çizdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o açıklamaları..

Vaka, ağır hasta ve vefat sayılarındaki belirgin düşüşle gördük, görüyoruz. Milletimize söz verdiğimiz şekilde pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz. Detayları kabine toplantısının ardından milletimizle paylaşacağız. Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmek, hazirandan itibaren tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz. Turizm sektörüne ve esnafımıza her türlü desteği vermenin gayreti içindeyiz. Sosyal destekleri ciddi oranda artırdık.”Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:”Milletimin şundan emin olmasını istiyorum. Salgının ülkemize sirayet ettiği günden beri aldığımız tedbirlerin, kısıtlamaların tek amacı 84 milyon vatandaşımızın her birinin sağlığını, hayatını, geleceğini korumaktır. Mecbur olmadığımız hiçbir tedbire başvurmadık, başvurmayacağız. Amacımız dünyanın tamamıyla birlikte yaşadığımız bu sıkıntılı sürecin en az hasarla atlatılabilmesini sağlamaktır. Üretim tarafında bunu başardığımızı memnuniyetle görüyoruz.

“SOSYAL DESTEKLERİ CİDDİ ORANDA ARTIRDIK”

Hiçbir vatandaşımızın kendini sahipsiz hissetmemesi için devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek sosyal destekleri ciddi oranda artırdık. Salgın döneminde vatandaşlarına ve etkin sosyal destek sağlayan ülkeler arasında yer alıyoruz. Pek çok gösterge ülkemizi aydınlık yarınların beklediğine işaret ediyor. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktığımız sürece bizi bekleyen güzel günlere ulaşmamıza hiç kimse mani olamayacaktır.