Bilim, Teknoloji

WhatsApp uygulaması kullananlar dikkat!

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ın kullanıcılarına sunduğu gizlilik sözleşmesi için süre yarın doluyor. Son 1 gün kala kullanıcılar karara ilişkin kararların gündeme getirirken, bazı kullanıcılar, sözleşmeyi kabul etmeyip, uygulamayı sileceklerini belirtiyor.

Facebook’un satın aldığı mesajlaşma uygulaması olan whatsApp’ıın kullanıcılara sunduğu son tarih 15 Mayıs olarak ifade edilmişti. Verilerin paylaşılması zorunluluğunu durdurması konusunda çağrıda bulunan Rekabet Kurulu, soruşturma kapsamında 15 Şubat tarihinde geçici bir tedbir kararı almıştı.

SINIRLI KULLANIM OLACAK

Şirket, 15 Mayıs tarihinden sonra kullanıcılarına hatırlatma yapacak. Güncellemeyi kabul etmeyenlerin birkaç hafta içerisinde işlevleri sınırlandırılacak. Bu süreç içerisinde görüntülü ve sesli arama işlevleri bir süre daha kullanılabilecek. Ancak bu süre sonrasında WhatsApp telefonunuza mesaj ya da arama göndermesini engelleyecek.

WhatsApp uygulamasının bu kararı kullanıcıları 2’ye bölmüş durumda. Bazı gençler uygulamayı kullanmaya devam edeceklerini ifade ederken, bazı kesim, uygulamayı sileceklerini ve gizlilik sözleşmesini kabul etmeyeceklerini belirtiyor.

BİZLERE BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLIYOR, KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİM

29 yaşındaki bir WhatsApp kullanıcısı, bu konu hakkında endişesinin olmadığını belirterek, “Günümün büyük bir kısmı sosyal medyada geçiyor. Sıklıkla Instagram ve WhatsApp kullanıyorum. Kararı normal karşılıyorum, uygulamaları kullanmamız için birçoğu bizden izin istiyor. Detaylarını okumadan, kabul ediyoruz. Endişem yok çünkü isteyen zaten istediği bilgiye çok kolay ulaşıyor. Karar doğru değil ama mecbur bırakılıyoruz. Daha kolay olduğu için WhatsApp’ı kullanıyorum. Çevredeki insanların çoğu da işlerini bu uygulamadan görüyor. Bizlere büyük kolaylık sağlıyor, kullanmaya da devam edeceğim” dedi.

BİLDİRİM GELİRSE, UYGULAMADAN ÇIKARIM

WhatsApp’ın kararını olumlu karşılamadığını belirten bir diğer kullanıcı ise, bildirimin gelmesi durumunda uygulamayı sileceğini, “WhatsApp ve Facebook kullanıyorum. Gizlilik politikasını onaylamam yönünde bir bildirim gelirse uygulamadan çıkarım. Başka bir uygulamaya geçerim” şeklinde ifade etti.