Genel

Koronavirüs sebebiyle iptal kararları peş peşe açıklandı!

Türkiye’de bir dönem artış gösteren koronavirüs vakaları tüm dünyada tedirginliğe neden oldu. Geçtiğimiz günlerde İngiliz hükümetinin Türkiye’yi kırmızı listeye almasından sonra Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’dan alınarak Portekiz’in Porto kentine alındı. Bir son dakika gelişmesi olarak da 13 Haziran’da yapılması planlanan Formula 1 yarışı da takvimden çıkartıldı.

Türkiye salgınla mücadeleye devam ediyor. Vakaların düşüş göstermesine rağmen Avrupalılar bir türlü tatmin olmadı. İngiliz hükümeti geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi kırmızı listeye aldı. Bunun üzerine Türkiye’den 2 büyük spor organizasyonu resmen alındı.

Bunun üzerine 29 Mayıs’ta Şampiyonlar Ligi finali ve 13 Haziran’da yapılması planlanan Formula 1 Türkiye GP’si Türkiye’den alındı.

Konuyla ilgili Formula 1’in yayıncı kuruluşu S Sport da Türkiye GP’Psinin takvimden çıkartıldığını açıkladı. İngiliz hükümetinin almış olduğu karara göre Türkiye’den İngiltere’ye giden herkesin 10 gün boyunca karantinada kalması gerekiyor.

Bu karardan pek çok kişinin etkileneceği için mevcut şartlar iki organizasyonun da Türkiye’de gerçekleştirilmesi mümkün görünmedi.