Genel

Spor salonları açılıyor mu? İçişleri Bakanlığı’ndan spor salonları ile ilgili karar!

29 Nisan tam kapanma kararı ile birlikte, kapılarını bir süreliğine kapatan spor salonlarının ne zaman açılacağı merak konusu olmuştu. Konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan 81 il valiliğine yeni bir genelge gönderildi. Gönderilen genelgede spor salonları ile ilgili karara da yer verildi.

Türkiye 17 Mayıs ile 1 Haziran tarihleri arasında kademeli normalleşme için alınan kararları uygulayacak. Bu kapsamda halı sahalar, yüzme havuzları, hamam, sauna, masaj salonları ve spor salonları kapalı kalacak. Peki, spor salonları ne zaman açılacak?

SPOR SALONLARI AÇILMIYOR

Spor salonlarına gidenler için İçişleri Bakanlığı’ndan beklenen karar gelmedi. 17 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasında kademeli normalleşme döneminde halı sahalar, yüzme havuzlar, hamam, sana, mesaja ve spor salonları faaliyetlerine geçici bir süre daha ara verecek.

GÖZLER TEMMUZ’DA

Halı saha ve spor salonlarının açılma tarihinin Temmuz ayını bulabileceği ifade edildi. Kısıtlamalara rağmen vaka sayılarının yükselmesi durumunda bu tarihte değişiklik yaşanabileceği ifade edildi.

YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Gönderilen genelgeye göre 1 Haziran’da kademeli normalleşme süresi dolacak. Bu süre sonunda vakaların durumu yeniden değerlendirilecek ve gerektiği durumda yeni kararlar alınabilecek. İşte İçişleri’nin yaptığı o açıklama:

3.2-.17 Mayıs-1 Haziran arası uygulanacak olan kademeli normalleşme döneminde aşağıda sayılan işyerlerinin faaliyetlerine geçici olarak ara verilmesine devam edilecektir.

– Gazino, taverna, birahane, nargile salonu/kafeleri,

– Sinema salonları,

– Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler,

– İnternet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları,

– Halı saha, yüzme havuzu, spor salonları,

– Hamam, sauna ve masaj salonları,

– Lunaparklar ve tematik parklar.