Genel

Berber ve kuaförler açılacak mı? Berber ve kuaförler ne zaman açılıyor?

Geçtiğimiz günlerde tam kapanma uygulaması ile birlikte 30 Nisan Cuma gününden itibaren kapılarını müşterilerine kapatan berber ve kuaförlerin ne zaman açılacağı merak konusu olmuştu. Yaklaşık 2 haftadır kapalı olan berber ve kuaförlerle ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. İşte detaylar..

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine Kademeli Normalleşme Genelgesi gönderdi. Gönderilen bu genelgeye göre açılan ve kapılarını bir süre daha kapalı tutacak işletmeler belli oldu. Bu durumda berber ve kuaförler açılacak mı? Berber ve kuaförler ne zaman açılacak?

BAKANLIĞIN GENELGESİ

Bakanlığın genelgesine göre 17 Mayıs Pazartesi günü ile 1 Haziran Salı tarihleri arasında kademeli normalleşme dönemi uygulanacak. Bu süreç içerisinde berber ve kuaför faaliyetlerine devam edebilecek. İşte bakanlığın genelgesine göre faaliyetlerine devam edemeyecek işletmeler:

3.2-.17 Mayıs-1 Haziran arası uygulanacak olan kademeli normalleşme döneminde aşağıda sayılan iş yerlerinin faaliyetlerine geçici olarak ara verilmesine devam edilecektir.

– Gazino, taverna, birahane, nargile salonu/kafeleri,

– Sinema salonları,

– Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler,

– İnternet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları,

– Halı saha, yüzme havuzu, spor salonları,

– Hamam, sauna ve masaj salonları,

– Lunaparklar ve tematik parklar.

Çay ocakları ise masa, sandalye/taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla faaliyetlerine devam edebileceklerdir.

KUAFÖR VE BERBERLER HANGİ SAATLERDE AÇIK?

Bakanlığın genelgesine göre faaliyetlerine devam edemeyen işletmelerin arasında berber, kuaför ve güzellik salonları bulunmuyor. Bu iş yerleri faaliyetlerine 17 Mayıs’tan itibaren devam edebilecek. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle sadece hafta içi 5 gün hizmet verebilecekler.