Ekonomi

Son dakika akaryakıt fiyatlarında yeni dönem başlıyor! Fiyatlar..

Gelen bir son dakika haberine göre bazı dağıtım şirketlerinin akaryakıt fiyatlarına gizli zam yapması üzerine yaklaşık 2 aydır uygulanan tavan fiyat uygulaması yarın sona eriyor. Yarından sonra fiyatlar yeniden serbest piyasa koşullarına göre belirlenecek. İşte detaylar

18 Mart tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) akaryakıt dağıtım şirketlerinin gizli zam yaptığını tespit etmesi üzerine yeni bir uygulamayı devreye sokmuştu. Akaryakıt fiyatları için tavan fiyat uygulaması 19 Mayıs tarihinde sona erecek. Fiyatlar ise, serbest piyasa koşullarına göre belirlenecek.

40 KURUŞA YAKIN İNDİRİM YAPILMIŞTI

Tüm Türkiye’de uygulanan tavan fiyat uygulaması ile birlikte 17 – 20 kuruş arasında indirim yapılmıştı. Öyle ki, bazı şehirlerde ise indirimler 40 kuruşa kadar çıkmıştı.

EPDK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Konu ile ilgili Enerji Piyasası Denetleme Kurulu yaptığı açıklamasında tüketicilere ucuz olan akaryakıtı tercih etmeleri konusunda çağrıda bulunmuştu.

AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR?

Alınan bu karar sonrasında, araç sahipleri, güncel akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? sorusuna cevap araştırmaya başladı. Güncel tavan fiyat tablosuna göre:

İstanbul Avrupa Yakası’nda benzinin litre fiyatı en yüksek 7,07 lira, motorinin litre fiyatı 6,43 lira, Anadolu Yakası’nda ise benzinin litresi en yüksek 7,09 lira, motorinin ise 6,45 lira olmuştu.

Ankara’da benzinin litresi 7,15 lira, motorinin litresi 6,51 lira olarak belirlenirken, İzmir’de benzinin litresi en yüksek 7,16 lira, motorinin litresi ise 6,52 lira olmuştu.