Ekonomi

Emlak vergisi ödemesinde son günler! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Taşınmazı olanları yakından ilgilendiren ödeme ile ilgili son günler yaklaşıyor. Emlak vergisinin ilk taksit ödemesinin sona ermesine az bir zaman kala vatandaşlar emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? sorusuna cevap aramaya başladı. İşte emlak vergisi hakkında merak edilen detaylar..

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksit ödemesi Mart ayında başlamıştı. Mart ayında başlayan ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona eriyor.

BU KİŞİLER EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLACAK

Bu yıl ev alan kişilerin yükümlülüğü 2022 yılında başlayacak. Geçen yıl ev alanlar bu yıl ilk ödemelerini yapacak. Ancak bu durumda hiç geliri olmadığını belgeleyenler, aylık gelirleri SGK’dan aldıkları aylıklarla sınırlı olan kişiler, engelli, gazi, şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisinden muaf olacak.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENECEK?

Taşınmazı olan vatandaşlar her yıl emlak vergisini ödemek zorunda. Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden sorgulama işlemi yapabilirler.

Ödemelerini yapmak isteyenler koronavirüs pandemi sebebiyle bankalara gitmeden mobil uygulamadan da emlak vergisi ödemelerini yapabilecek.