EkonomiEmlak

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor! Araç ve konut alımındaki en büyük sorun ortadan kalkıyor!

Adalet Bakanlığı harekete geçerek araç ve konut dolandırıcılığına fırsat vermemek adına düğmeye başladı. Buna göre konut ve araç dolandırıcılığında tüzel bilirkişi uygulamasına geçecek. Alınan karara göre yeni dönemde hakim bu uzmanların hazırlamış olduğu rapora göre karar verecek.

Adalet bakanlığı araç ve konut alım satımında en önemli sorunları ortadan kaldırdı. Buna göre mahkemelere taşınan dolandırıcılık davalarında tüzel bilirkişiler de artık mahkeme listelerinde olacak.

TÜZEL BİLİRKİŞİLİK UYGULAMASI BAŞLIYOR

Konu ile ilgili TBMM’de milletvekillerine yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Adalet Bakanlığı Bilirkişi Daire Başkanı İzzet Başarak, “Taşınmaz, motorlu taşıt değerleme ve muhasebe alanlarında tüzel kişi bilirkişilik uygulaması başlıyor. Kurumsal bir yapıda bu raporlamaların sağlanması mağduriyetleri giderecek, birbirinden tutarsız raporlamaların önüne geçilecektir” dedi.

PİLOT UYGULAMA BAŞLADI

Konu ile ilgili yapılan açıklamada Adalet Bakanlığı’nın Vakıf Gayrimenkul Değerleme AŞ ile Ankara’da pilot uygulama başlattığını söyleyen Başara, “Çok güzel sonuçlar da alıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bunu ülke genelinde yaygınlaştırıp resmî listelere de, tüzel kişileri de özellikle başta bu üç alanda kazandıracağız” dedi.