Ekonomi

TESK Başkanı Palandöken’den faizsiz erteleme açıklaması!

Gelen bir son dakika haberine göre TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken tarafından flaş bir açıklama geldi. Palandöken, yaptığı açıklamasında biriken borçlar için faizsiz erteleme çağrısında bulundu. İşte detaylar..

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, dün düzenlenen kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamasında esnafa yönelik hibe desteklerinin sevindirici olduğunu vurguladı.

“FAİZSİZ ERTELENME TALEBİNDE BULUNACAĞIM”

TESK Genel Başkanı Palandöken, yaptığı açıklamasında, “Hibe destekleri günlük faturalarımızı ödememizde destek olacak. Ancak ödenemeyen kredi, vergi ve sosyal güvenlik borçları esnafımızı düşündürmektedir. Bunun için de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu isteyerek ederek bu yönde olumlu bir adım atılarak tüm borçların faizsiz ertelenmesi talebinde bulunacağım” ifadelerini kullandı.

ESNAFIMIZ YENİ BİR ADIM ATILMASINI BEKLEMEKTEDİR

Palandöken, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Esnafımız için verilen hibe desteğinin yanı sıra, daha önceden alınan kredi borçları ile birlikte Sosyal Güvenlik ve vergi yapılandırmalarında gerekli ödemeler yapılamadığı için binlerce esnafımız bu konuda yeni bir adım atılmasını beklemektedir.

Kredi, vergi, SGK yapılandırmalarına ilişkin borçlar yeniden ve faizsiz olarak yapılandırılmalıdır.

Lokanta, restoran, pazar yerlerinde zincir marketlerin haksız rekabeti önlenmeli, %50 kapasiteyle çalışan ulaştırma sektörüne KDV/ÖTV’den arındırılmış ticari akaryakıt verilmelidir.

Bu kapsamda, Covid-19 sebebiyle son alınan tedbirler ve verilen desteklerin artırılması için Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ‘dan randevu ta