Sağlık

Belirtisiz olarak korona geçirdiğini düşünenler dikkat! Artık anlaması çok basit!

Hayatımızın her yönden olumsuz olarak etkilemeye devam eden koronavirüs salgınına ilişkin yeni bir bilgi ortaya atıldı. Salgın ile ilgili İngiltere’de yapılan son araştırmaya göre, tırnak üzerine görünen garip çizgilerin koronavirüsün belirtisi olabileceği belirtildi. Araştırmalar, aynı zamanda tırnakları tuhaf görünen kişilerin koronavirüs geçirmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Dünyada çok sayıda kişinin ölmesine ve milyonlarca kişinin enfekte olmasına neden olan koronavirüs salgınına karşı çalışmalar hızla devam ediyor. Ancak aşılanmaların yeterli seviyeye ulaşılamaması sebebiyle dünya genelinde her gün yüz binlerce kişi salgına yakalanmaya devam ediyor.

ÖNEMLİ SONUÇLAR ELDE EDİLDİ

Bazı kişiler koronavirüsü ağır bir şekilde atlatırken, bazı kişiler, hiçbir şekilde belirti göstermeden salgını geçirebiliyor. Konu ile ilgili İngiltere’de yapılan son araştırmaya göre tırnakları tuhaf görünen kişilerin daha önceden koronavirüs yakalanmış olabileceği ihtimali olduğu belirtildi.

BAŞKA HASTALIKLARIN DA HABERCİSİ OLABİLİR

Çalışmanın yazarları, tırnaklarda meydana gelen çizgilerin, koronavirüs dışında başka hastalıklara da bağlanabileceğini ifade etti. Bu kapsamda tırnaktaki çizgiler hipertansiyon, epilepsi, egzama, şiddetli beslenme yetersizliği ve kemoterapi gibi çeşitli etkenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir.