Ekonomi

Araç sahipleri dikkat! Bugünden itibaren benzin ve motorin zamlı olarak satılacak!

Araç sahiplerini çok yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamada akaryakıt sektöründe uygulanan tavan fiyat uygulamasının sona erdiğini duyurdu. 19 Mayıs itibariyle artık fiyatların sektör tarafından belirleyeceği belirtildi. Peki, akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? İşte akaryakıt fiyatları..

EPDK, 18 Mart tarihinden itibaren tavan fiyat uygulamasına geçiş yapmıştı. Ancak alınan karar ile birlikte bu uygulama 19 Mayıs, yani bugün, itibariyle sona erdi. Bunun üzerine vatandaşlar benzin ve motorine ne kadar zam geldiğini araştırmaya başladı.

BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELDİ

19 Mayıs itibariyle eski uygulamaya geri dönüldü. Buna göre benzin ve motorin fiyatlarına 10 kuruşluk zam geldi. Uygulamasının sona ermesi ile birlikte 10 kuruşluk zam pompa fiyatlarına yansıyacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Tavan fiyat uygulamasının sona ermesi ile birlikte akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? sorusu araştırılmaya başlandı. Gelen son bilgiye göre İstanbul’da benzin fiyatı 7 TL 20 kuruştan satılırken, motorin fiyatı son zam ile birlikte 6 TL 65 kuruşa çıktı.

Ankara’da ise 10 kuruşluk zam sonrasında benzin fiyatı 7 TL 25 kuruş olurken, motorinin fiyatı 6 TL 60 kuruş olarak ifade edildi.