Ekonomi

On binlerce kadın bu ödemeden yararlanıyor! 2 ayda bir 650 TL ödeme! Başvuru için kimlik yeterli!

Devlet vatandaşlara çeşitli isimler adı altında ödeme desteği vermeye devam ediyor. On binlerce kadın da bu ödemeden yararlanmaya devam ediyor. Yardım sağlanan bir kesim ise, hiçbir şekilde sosyal güvencesi olmayan kadınlar..

Ülkemizde çalışmayan kadınların sayısı çalışan kadınlara göre yüksek. Bu sebeple sosyal yardım alanların ortalama yüzde 61’ini kadınlar oluşturuyor. Bu kapsamda eşi vefat eden kadınlara verilen destekler de araştırılmaya devam ediliyor. 2 ayda bir 650 TL ödeme yapılıyor. İşte merak edilen detaylar..

AYLIK 325 TL ÖDEME

Eşi vefat eden kadınlara verilen destek yüzde 36 oranında zamlanarak 2 ayda bir 650 TL’ye çıkartıldı. Aylık olarak 325 TL ödeniyor. Yapılan araştırmalar sonucunda ödemelerden yaklaşık olarak 170 bin kadın yararlanmaya devam ediliyor. Sadece geçtiğimiz yıl 377 milyon TL ödeme, eşi vefat eden ve sosyal güvencesi olmayan kadınlara yapılıyor.

ŞARTLAR NELER?

Bu ödemeden yararlanmak isteyenler, şartları merak ediyor. Yardımdan yararlanmak isteyen kadınların emekli maaşının olmaması ve boşanmaması gerekiyor. Boşanma varsa ya da emekli maaşı alınıyorsa, yardım kesiliyor. Aynı zamanda muhtaçlık durumunun değişmesi de yardım almaya engel olabiliyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Yardım ödemesinden yararlanmak isteyenlerin gerekli koşulları sağlaması gerekiyor. Başvurular direkt olarak kişinin resmi ikametgahlarının bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılması gerekiyor. Başvuruda sadece  nüfus cüzdanı yeterli oluyor.