Genel

Marketlerin çalışma saati Cumartesi – Pazar değişti! Hafta sonu marketlerin çalışma saati! A101, BİM, ŞOK çalışma saatleri..

Ülkemizde 17 Mayıs tarihinden 1 Haziran’a kadar olan süreçte kademeli normalleşmeye giriş yaptı. Kademeli normalleşme sürecinde ilk hafta sonuna girerken, marketlerin çalışma saatinin değiştiği duyuruldu. Peki, A101, BİM ve ŞOK çalışma saatleri ne oldu? İşte marketlerin çalışma saatleri..

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı genelge ile birlikte kademeli normalleşme ile ilgili detayları aktardı. Peki, hafta sonu marketler açık mı? Marketler hafta sonu hangi saatler arasında hizmet verecek?

Türkiye kademeli olarak normalleşmeye başladı. Gönderilen genelge ile hafta içi ve hafta sonu yasaklarının kapsamın açıklanmıştı. Bu süreç içerisinde marketlerin çalışma saatleri vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

HAFTA SONU MARKETLER AÇIK MI?

Gönderilen genelgeye göre Cumartesi ve Pazar market, manav, kasap, kuruyemiş ve tatlıcılar 10.00 – 17.00 arasında hizmet verebilecek. İçişleri Bakanlığı’nın yazılı metninde şu ifadeler kullanıldı:

“Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Cumartesi-Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri (sadece ekmek ve unlu mamul satışı için) açık olacaktır. Vatandaşlarımız ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir”