Ekonomi

Devlet’ten karşılıksız 40 bin TL’ye kadar destek! İşte şartları..

Devlet, vatandaşlara çeşitli isimler altında destek vermeye devam ediyor. Yazın gelmesi ile imkanı olan vatandaşlar evleri ile daha fazla vakit geçirerek, evleriyle daha fazla ilgilenmeye başladı. Ancak durumu olmayan vatandaşlar, evlerinin ihtiyacı olduğu bakımı ve onarımı yapamıyor.

Durumu olmaması sebebiyle evlerinin tamiri ve onarımı ile ilgilenemeyenler için devletten destek geliyor. Konu ile ilgili devletten karşılıksız 40 bin TL’ye varan destek veriliyor. İşte desteğin detayları..

DESTEK MİKTARLARI

Destek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından veriliyor. Oturulamayacak kadar eski, bakımsız ve sağlıksız olan evlerde yaşayanlar için devletten destek geliyor. Betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği destek 25 bin TL ile 40 bin TL, en onarımında ise hane başına 15 bin TL ile 20 bin TL arasında destek veriliyor.

EŞYALAR İÇİN 5 BİN TL

Prefabrik ev yapımı yardımı kapsamında bir hanenin alabileceği yardım tutarı 20 bin TL’den 30 bin TL’ye yükseltildi. Afet sonrasında eşya yardım miktarı ise 5 bin TL oldu.

Bu desteklere başvuruda bulunmak isteyen kişilerin aylık kişi başına düşen gelirin 852 TL’den az olması gerekiyor.

Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın şubelerine ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ya da ilçe şubelerine yapılabiliyor.