Genel

Uzman isim uyardı! Bugün başlıyor! Cuma’ya kadar devam edecek!

Mayıs ayının sonuna gelinmesi ile birlikte, havaların ne zaman tam olarak ısınacağı ve yaz mevsiminin etkisini göstereceği merak ediliyordu. Konu ile ilgili Meteoroloji uzmanı olan Prof. Dr. Orhan Şen tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Uzman isim, yaptığı açıklamasında önümüzdeki hafta içerisinde bugünden itibaren yağışların kesileceğini duyurdu.

Meteoroloji Danışma Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki günler için önemli Meteoroloji verilerini paylaştı. Sıcaklıkların her geçen gün 1-2 derece arttığını ifade etti.

HER GEÇEN GÜN 1-2 DERECE YÜKSELİYOR

Şen, yaptığı açıklamasında, “Önümüzdeki haftaya baktığımız zaman bugünden itibaren batıda yağış kesiliyor. Sıcaklıklar günbegün 1-2 derece yükseliyor. Önümüzdeki cuma gününe kadar sıcaklık İstanbul’da 25-27 derece civarında” ifadelerini kullandı.

HAFTALIK DEĞERLENDİRMELER

Meteorolojik olarak son dönemlerde dalgalı bir seyir izlendiğini ifade eden Şen, hafta içi 5 gün boyunca batıda yağışın olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Meteorolojik hareketler olarak dalgalı bir seyir izliyoruz. Bugüne bakarsak batı bölgelerimizde yağmur geçti. Önümüzdeki 5 gün boyunca yağmur yok batıda. Ege, Marmara, İç Anadolu, Akdeniz bölgesinden bahsediyorum. Bugüne baktığımızda dikkatimizi çeken iki hadise var. Sinop, Yozgat, Sivas üçgeninde kuvvetli yağış ihtimali çok yüksek. Ona dikkat etmek lazım. Bir de İç Anadolu’nun güneyinde kuvvetli karayel fırtınası var, zaman zaman 60-70 km hıza ulaşabilir. Bir de Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz vardı, önümüzdeki hafta tekrar gelecek”

Önümüzdeki haftaya baktığımız zaman yarından itibaren batıda yağış kesiliyor. Yağışlar biraz doğuya kayıyor. Doğu Anadolu’da biraz yağış var.

Sıcaklıklar gün be gün 1-2 derece yükseliyor. Bugün 23 derece İstanbul gözüküyor, yarın 27 dereceye kadar çıkacak. Önümüzdeki cuma gününe kadar 25-27 derece civarında.

Cuma gününden itibaren yağış geliyor. 5-6 derecelik bir düşüş olacak. Onun dışında kayda değer bir şey yok. Marmara ve Kuzey Ege’de olabilir. Çarşamba günü İç Ege’de biraz yerel yağış olabilir.