Ekonomi

Devlet 300 TL – 600 TL arasında yardım ödemesi yapıyor! 15 Mayıs 2015 şartını taşımanız gerekiyor!

Devlet vatandaşlara çeşitli isimler altında destek ödemeleri vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni doğan çocuklar için ailelere 300 TL – 600 TL arasında ödemeler yapıyor. Çocuk başına yapılan ödemelerde, kişilerin 15 Mayıs 2015 şartını taşıması gerekiyor. İşte Devlet doğum yardımı kapsamında verilen çocuk parası yardımı..

Çocuklara özel olarak hazırlanan ve ne yazık ki çok fazla kişi tarafından bilinmeyen bu yardım ödemesinde doğumun 15 Mayıs 2015 ve sonrasında gerçekleştirmesi gerekiyor. Yardımın miktarı çocuğun sayısına göre değişebiliyor.

DOĞUM YARDIM MİKTARI NE KADAR?

Devletin ailelere ödemiş olduğu doğum yardım ödemesi tek seferlik verilmektedir. Miktarı çocuğun kaçıncı çocuk olduğuna göre değişkenlik gösterebiliyor. İşte çocuk sayısına göre ödeme miktarları:

İlk çocuk için ödeme: 300 TL

İkinci çocuk için ödeme: 400 TL

Üçüncü ve sonraki çocuklar için ödeme: 600 TL

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Çocuğun ebeveynleri yaşıyorsa, ikisi de Mavi Kart ya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise anne üzerinden başvuru yapılabilir.

Anne sağ değilse, başvuruları baba yapabilir.

Memur çalışanlar için başvuruları kamu kurumları yapar.

Çocuk sağ bir şekilde doğduktan sonra ikametgahın olduğu il ya da İlçe Nüfus Müdürlüklerine giderek, çocuğun kimlik kaydının yapılması gerekiyor.

Başvuru için en temel şart, çocuğun 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğmuş olması gerektiğidir.

Başvurular sisteme ulaştıktan sonraki ay içerisinde ödemeler yapılır. Hak sahipleri ödemelerini PTT şubelerinden alabilir.

 

Bir Yorum