Dünya

Kara mantar hastalığı can almaya devam ediyor! Hastalar sadece gözleri alınırsa iyileşebiliyor!

Son günlerde Hindistan’da ortaya çıkan ve can almaya devam eden kara mantar salgını tehlikeli boyuta ulaşmak üzere. Ortalama 9000’e yakın mukormikoz (Kara Mantar) vakası tespit edildi. Konuyla ilgili hastalığın “Salgın ilan edilmesi” için çağrıda bulunuyorlar. Detaylar haberimizde..

Nadir olarak görülen kara mantar hastalığı Hindistan’da koronavirüsten sonra can alan bir diğer hastalık olarak adlandırılıyor. Bu enfeksiyon sebebiyle ölüm oranı yüzde 50 oranına kadar çıktı. Bazı hastalar ancak tek gözleri alınması durumunda iyileşebilmesi, salgının ne kadar tehlikeli bir boyuta ulaştığını gösteriyor.

Kara mantar hastalığı, Hindistan’da şu ana kadar koronavirüs hastalığını geçiren ve geçirmekte olan binlerce kişide görüldü. Doktorlar tarafından yapılan açıklamada bu durumun koronavirüs tedavisine bağlı olarak kullanılan ilaçlardan kaynaklı olduğunu ifade ediyor.

12 – 18 GÜN SONRA ORTAYA ÇIKIYOR

Doktorlar, kara mantar enfeksiyonunun koronavirüs hastalarında iyileştikten sonra 12 – 18 gün sonra ortaya çıktığı ifade ediliyor. Bazı koronavirüs hastaları bu sebeple görme yetilerini bile kaybediyor. Yetkililer, Hindistan’da 29 vilayeti saran bu hastalığın salgın olarak ilan edilmesi için çağrıda bulunuyor.

“BU ARTIŞ KESİNLİKLE BEKLENEN BİR DURUM DEĞİLDİ”

Hindistan’da bulunan Maharaja Yeşwantrao Hastanesi’nde hastaların sayısının geçtiğimiz hafta 8’den bu Cumartesi’ye kadar 185’e kadar arttığını belirterek, “Hasta sayısındaki bu artış kesinlikle beklenen bir durum değildi. Daha önce yılda bir ya da iki vaka görüyorduk” dedi.