Ekonomi

Uzman isimden gram altın yorumu! 560 TL için tarih verdi!

Son dönemlerde altın fiyatlarının her geçen gün biraz daha yükselmesinden sonra vatandaşlar altı fiyatları yükselir mi? sorusuna cevap aramaya başladı. 500 TL’nin üzerine tırmanan gram altın, yeni haftaya 510 TL’nin üzerine başladı. Konu ile ilgili Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından çok önemli yorumlar geldi.

Yatırımcıların ve özellikle vatandaşların yastık altı yatırımı olarak ifade edilen altın, fiyatlarıyla şaşırtmaya devam ediyor. Özellikle geçen yıldan beri dönemsel olarak yükselmeye devam eden altın fiyatlarına ilişkin Memiş, “Bu işin şakası yok” diyerek uyardı.

492 TL SEVİYESİNE GERİLEMESİ ZORLAŞIYOR

Dolar ile ilgili de önemli değerlendirmeleri olan Memiş, gram altında geri çekilmenin beklendiğini, ancak bunun her geçen gün daha da zorlaştığını, “Ancak bunun şu anda gerçekleşmesi zorlaşıyor. Çünkü hem ons tarafındaki toparlanma hem dolar tarafındaki toparlanma gram altın fiyatındaki düşüşleri sınırlıyor” şeklinde ifade etti.

BU SEVİYEDEN GRAM ALTIN ALMAK YATIRIMCISINA KAZANMDIRMAZ

Gram altının 500 TL’nin üzerine çıkması ile birlikte, vatandaşlar, altın almak için doğru zamanın olup olmadığını merak ediyor. Memiş konu ile ilgili, “Haziran ayında daha yüksek seviyeler olacak ancak 509 lira seviyelerinden gram altın almanın yatırımcısına çok çok kazandıracağını düşünmüyorum. Bence biraz beklenmeli, birkaç hafta sonra 500 liranın altına sarkmalar bir alım fırsatı sunabilir” ifadesini kullandı.

560 TL İÇİN TARİH VERİLDİ

Memiş, Haziran’da gram altının 560 TL seviyelerinde olabileceğini şu sözlerle ifade etti:

“Haziran ayında daha yüksek seviyeler olacak ancak 509 lira seviyelerinden gram altın almanın yatırımcısına çok çok kazandıracağını düşünmüyorum. Bence biraz beklenmeli, birkaç hafta sonra 500 liranın altına sarkmalar bir alım fırsatı sunabilir”