Sağlık

Sağlık Bakanlığı yeni BioNTech aşısı kararını duyurdu! Pilot il seçildi!

Gelen bir son dakika haberine göre Sağlık Bakanlığı BioNTech aşıları ile ilgili yeni bir kararı duyurdu. BioNTech aşıları saklama koşulları sebebi ile şu an için sadece hastanelerde uygulanıyordu. Ancak Bakanlık tarafından BioNTech aşıları ile ilgili yeni karar alındı. Buna göre aşıların aile hekimleri tarafından yapılması için çalışma başlatıldı.

BioNTech aşılarının aile hekimleri tarafından yapılabilmesi adına yeni bir çalışma başlatıldı. Bakanlık, aynı zamanda Aydın’ın konu ile ilgili pilot il seçildiğini de duyurdu.

Koronavirüs salgını ile mücadelede en önemli silah aşılama olarak ifade ediliyor. Bakanlığın son verilerine göre toplam yapılan aşı sayısı 29 milyon 79 bin 742, 1. doz aşı sayısı 16 milyon 66 bin 245, 2. doz aşı uygulanan kişi sayısı ise 12 milyon 13 bin 497 olarak ifade edildi.

AYDIN PİLOT İL SEÇİLDİ

Konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nın aile hekimleri ile ilgili yeni bir çalışma başlattığı öğrenildi. Açıklama yapan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan, aşıların aile hekimlerinde uygulanmasına adına Aydın’ın pilot il olarak seçildiğini ve kısa süre içerisinde bu kararın 81 ilde uygulanabileceğini belirtti.