Gündem

Bilim Kurulu bugün toplanıyor! 1 Haziran sonrası için yeni kararlar alınacak!

Tüm Türkiye, 17 Mayıs ve 1 Haziran kademeli normalleşme sonrasında, 1 Haziran tarihinden itibaren nasıl bir sürecin etkili olacağını merak ediyor. Bu kapsamda bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bugün Bilim Kurulu toplanacak. Yapılacak olan toplantı sonrasında Bakan Koca açıklama yapacak.

Bilim Kurulu toplantısı bugün saat 16.30’da gerçekleşecek. Yapılacak olan toplantıda 1 Haziran tarihi sonrasında hayata geçirilmesi planlanan yeni kararlar ve aşılama konusu ele alınacak. 16.30’da başlayan toplantı sonrasında Bakan Koca’nın 18.00’de açıklama yapması bekleniyor.

1 HAZİRAN’DAN SONRA NE OLACAK?

Tüm Türkiye bugün düzenlenecek olan Bilim Kurulu toplantısı sonrasında hangi kararların alınacağı merak ediyor. Sağlık Bakanı Koca düzenlenen toplantı sonrasında saat 18.00’de YouTube üzerinden canlı açıklama yapacak.

1 Haziran tarihinden sonra kademeli normalleşme döneminden sonra nasıl adımların atılacağı konuluşacak. Konu ile ilgili gelen son bilgiye göre vaka ve aşılama oranları henüz yatam aşılama için yeterli değil. Bu sebeple kademeli açılmanın bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

AŞIYA TEŞVİK HAMLELERİ DEVAM EDECEK

Türkiye’nin salgından kurtulması ve salgını kontrol altına alabilmesi için aşılama çalışmalarının aksamadan devam etmesi devam ediyor. Bakanlık bunun bilincinde olarak BioNTech aşıları ile ilgili 120 milyon doz anlaşma imzaladı. Bugün düzenlenecek toplantıda da aşıya teşvik için yeni hamleler yer alacak. Aynı zamanda aşı olanlar için pozitif ayrımcılık yapılacak. Projenin hayata geçirilmesi durumunda aşı olanlara çeşitli alanlarda serbestlik getirilerek, maske zorunluluğunda esneklik sağlanacak.