Ekonomi

Sigorta girişiniz bu tarihten önceyse erken emekli olabilirsiniz! İşte tüm detaylar..

Vatandaşlar, çalışma hayatından sonra rahat bir şekilde emekli olabilmek ve dinlenmenin hayalini kuruyor. Sigortalı olan vatandaşların emekli olabilmesi adına birtakım uygulamalar bulunuyor. Özellikle 1 Ekim 2008 tarihinden önce sigorta girişi olanlar için güzel haber var. İşte erken emeklilik hakkında merak edilen detaylar..

Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında sigortalı olarak çalışan bazı kişiler, çeşitli koşullar baz alınması durumunda emeklilik hakkına kavuşabiliyor. Özellikle 1 Ekim 2008 tarihinden önce sigorta girişi olan kişiler için bu durum ciddi avantajları da beraberinde getiriyor.

2008 ÖNCESİ SİGORTA GİRİŞİ OLANLAR DİKKAT

Sigorta giriş tarihiniz 2008 yılından önce ise, emekli olduktan sonra ya da emeklilik hakkını kazandıktan sonra rahat bir şekilde çalışabilirsiniz. Çalışmaya devam eden ve emekli maaşı olan kişiler, Sosyal Güvenlik Destek Primi ödüyor.

Eğer sizler de bu kapsam içerisindeyseniz, son 7 yıllık prim ödemenizin yapılmış olduğu kurum dikkate alındığında, prim ödeme süresi 3,5 yıl üzerinden hesaplama yapılır.

Emeklilik hakkını elde etmek isteyenler 7000 prim günü ödemesini tamamlamasını gerekiyor.