Gündem

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan normalleşme açıklaması!

Tüm Türkiye Haziran ayına yaklaşılmasıyla birlikte normalleşme ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Gelen bir son dakika haberine göre AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haziran ayı içerisinde aşılamanın hızlandırılarak normalleşmenin hedeflendiğini duyurdu. İşte detaylar..

Vakaların bir dönem zirve yapmasından sonra 29 Nisan ve 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanmaya geçiş yapan Türkiye, alınan tedbirlerle vaka sayılarını istediği seviyeye getirmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz haftalarda İçişleri Bakanlığı’nın göndermiş olduğu genelge ile birlikte 17 Mayıs ve 1 Haziran tarihleri arasında da kademeli normalleşmeye geçiş yapıldı.

Kısıtlamaların büyük bir çoğunluğu hala devam ederken, tam olarak normalleşmenin ne zaman olacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

KÜRESEL EKONOMİ EN SANCILI DÖNEMLERİNİ YAŞIYOR

Konuyla ilgili değerlendirmelerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün daha çok sizleri dinlemek, ortak yatırım fırsatlarını değerlendirmek arzusundayım. Malumunuz olduğu üzere küresel ekonomi koronavirüsünden dolayı son asrın en sancılı dönemini yaşıyor” diyen Erdoğan normalleşme için önümüzdeki ayı işaret etti.

HEDEF HAZİRAN AYI

Erdoğan açıklamaların devamında Haziran ayı içerisinde yoğun aşılama kampanyası ile ülke genelinde normalleşmeyi temin etmeyi hedeflediklerini, şu şekilde aktardı:

“Haziran ayında yoğun aşılama kampanyası yürüterek ülkemiz genelinde normalleşmeyi temin etmeyi hedefliyoruz. Dünyada birçok ekonominin adeta durma noktasına geldiği dönemde biz hem kamu hem de özel sektör yatırımlarımızı sürdürdük”