Sağlık

BioNTech aşıları ile ilgili çok önemli karar!

Salgının etkisini azaltmak adına aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dün itibariyle ülkemize yapılan anlaşma sonucunda BioNTech aşılarının bir kısmı daha geldi. Toplumsal aşılama hız kazanacak ve saklama koşullarında yapılacak olan değişiklikle birlikte artık tüm devlet, özel ve üniversite hastaneleri ile uygun aile sağlığı merkezlerinde BioNTech aşısı yapılacak.

Aşıların yavaş yavaş Türkiye’ye gelmesi üzerine, aşılama konusunda da yeni kararlar alınmaya başlandı. Aşılamanın hızlı bir şekilde tamamlanması ve salgının etkisinin azaltılması adına bundan sonra aşıların tüm hastanede yapılacağı ifade edildi.

15 HAZİRAN’A KADAR 14,2 MİLYON DOZ AŞI DAHA

20 Mayıs Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve BioNTech’in kurucu ortaya olan Prof. Dr. Uğur Şahin, görüşmesinden sonra aşıların ilk kısmı dün ülkemize ulaştı. Haziran ayında temin edileceği tahmin edilen 30 milyon dozun 14,2 milyonu da 15 Haziran’a kadar ülkemize gönderilmiş olacak.

EYLÜL’DE 120 MİLYON DOZ AŞI TÜRKİYE’DE

BioNTech aşısının daha önce yapılan açıklamada eksi 80 derecede saklanması gerektiği belirtilmişti. Ancak Avrupa İlaç Ajansının (EMA) hazırladığı “BioNTech aşılarını saklama koşullarında değişiklik olduğu ve aşı dolaplarında 2-8 derece arasında 5 gün yerine bir ay saklanabileceği” yönünde yaptığı değişiklikle birlikte Sağlık Bakanlığı hızla harekete geçti.