Gündem

1 Haziran sonrası uygulanması planlanan taslak plan ortaya çıktı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde Bilim Kurulu toplantısı düzenlemişti. Düzenlenen toplantı sonrasında 1 Haziran tarihinden sonra normalleşme adımları için taslak bir çalışma yaptığı ortaya çıktı. Günlük olarak 1 milyon aşılamanın hedeflendiği planlamanın detayları haberimizde..

Kabine toplantısında restoran ve kafelerin sınırlı kişi ile açılması, düğünlerin ilk etapta açık havada yapılması, vaka sayılarının istenilen seviyeye düşmesi durumunda halı saha, spor salonları ve yüzme havuzlarının yeniden kapılarını müşterilerine açması bekleniyor.

HEDEFLENEN RAKAMA ULAŞILAMADI

Vaka sayıları henüz istenilen seviyeye ulaşılamadı. Haftalık olarak açıklanan tabloya göre 5 bin hedefe ulaşılamadığı görülüyor. Ancak vefat ve hastaneye yatış oranlarında azalma mevcut.

GÜNLÜK 1 MİLYON AŞILAMA HEDEFİ

Bakanlığın planına göre gelen aşılar ile birlikte günde en az 1 milyon aşılama yapılması için çalışma başlatılacak. Bu durumda en geç sonbahar ayına kadar 18 yaşa da aşı yapılacak.

MESAFE VAR MASKE YOK

Normalleşme adımları kapsamında Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun mesafe olması durumunda maske takılmaması için çalışmalar yaptığı ortaya çıkyı. Buna göre kişiler, sahillerde, parklarda ve açık alanlarda en az 2 metre mesafe olması durumunda maskesiz olarak oturabilecek ya da dolaşabilecek.

EĞİTİMDE DURUM NE?

Milyonlarca öğrenci ve veli, okullardaki son durumu merak ediyor. Konuyla ilgili Milli Eğitim bakan Ziya Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden “Eğitimde telafi uygulamasına hazırız. Büyük ve kapsamlı bir telafi süreciyle akademik, sosyal duygusal ve fiziksel alanda olumsuz etkileri ortadan kaldıracağız. Haziran ayı itibarıyla başlayacağımız çalışmalar 2021-2022 eğitim yılını da kapsayacak” açıklamasını yaptı.

Tüm bu planlar taslak olup, asıl kararlar, 31 Mayıs Pazartesi günü yapılması beklenen kabine toplantısı sonrasında açıklanacak.