Gündem

Gözler 1 Haziran’a çevrildi! Kafeler ve restoranlarla ilgili flaş gelişme!

Tüm Türkiye, 1 Haziran tarihinden itibaren atılacak olan normalleşme adımlarını merak ediyor. Bu kapsamda en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında kafe, restoran ve lokantaların çalışma saatleri bulunuyor. Turizm sektörünün başlaması ve vaka sayılarının 10 binin altında olması ile birlikte yeme içme sektörünün talebi saat 24.00’e kadar hizmet verebilmek.

17 Mayıs ve 1 Haziran tarihleri arasında uygulanan kademeli normalleşme döneminin bitmesine çok az bir süre kaldı. 1 Haziran tarihinden itibaren başlayacak yeni dönem için vatandaşlar araştırma yapmaya ve gelecek açıklamaları beklemeye başladı.

KRİTİK TOPLANTI YARIN

31 Mayıs Pazartesi günü düzenlenecek olan Kabine Toplantısı sonrasında yüz yüze eğitim, kafe, restoran ve seyahat kısıtlaması gibi yeni kararların alınması ve kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

“KARAR 21.00’E KADAR OLURSA BU BİZİ YIKAR”

Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, bu durumda verilecek olan yanılış bir kararın sorunları artıracağını ifade etti. Alınacak kararla birlikte saat 24.00’e kadar açık kalmayı beklediklerini söyleyen Başkan Demirer, “Eğer açık alanlarda saat 21.00’e kadar açık kalınma kararı çıkarsa bu bizi yıkar” dedi.

AÇIKLAMA YARIN YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenecek olan Kabine Toplantısı sonrasında akşam saatlerinde açıklama yapılması bekleniyor. Eğitim, turizm, sokağa çıkma yasağı ve kafe – restoran alanlarında 1 Haziran sonrasında ne gibi değişikliklerin yapılacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları kamuoyu ile paylaşacak.