Bilim, Teknoloji

WhatsApp kullanan herkesi yakından ilgilendiriyor! Yeni açıklama yapıldı!

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp son dönemlerde kullanıcıları için geri adım attı. Bir dönem gizlilik sözleşme sebebi ile milyonlarca kullanıcı WhatsApp kullanmayı bırakmıştı.

Anlık mesajlaşma platformu olan WhatsApp güncellemesine ilişkin yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcılara sınırlama getirilmeyeceği aktarılırken, sözleşmenin kabul edilmesi için duracağı duyuruldu.

SINIRLAMA PLANI YOK

Konuyla ilgili WhatsApp sözcüsü yaptığı açıklamasında, “Çeşitli yetkililer ve gizlilik uzmanlarıyla yapılan son tartışmalara bakıldığında, şu anda güncellemeyi henüz kabul etmemiş olanlar için WhatsApp’ın işlevselliğini sınırlama planımız olmadığını açıkça belirtmek istiyoruz.Bunun yerine, kullanıcılara zaman zaman güncellemenin yanı sıra Facebook’tan destek alan bir işletmeyle iletişim kurmak gibi isteğe bağlı özellikleri kullanmayı seçtiklerinde sözleşmeyi hatırlatmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesi kararının ardından Türkiye, Almanya ve Hindistan’daki gizlilik içerikli güncellemeler engellenirken, rakip uygulamaların indirmelerinde rekor görüldü.