Sağlık

Uzman isim aşı konusunda uyardı! Bu aşı yan etkilere sebep olabiliyor!

Türkiye aşılama çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken, aşı sırası gelen vatandaşlar SinoVac mı yoksa BioNTech aşısı mı olmaları konusunda net karar veremiyor. Konuyla ilgili Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl tarafından yapılan açıklamada aşılarla ilgili çok önemli bir açıklama yapıldı.

Uzman isim Kurugöl, yapmış olduğu açıklamasında, özellikle koronavirüs geçirmiş kişilerde BioNTech aşısı olduktan sonra aşırı yorgunluk, ateş ve halsizlik gibi ağır yan etkilerin görüldüğünü belirterek, salgını atlatanların SinoVac aşısı olması gerektiğini belirtti.

“KORONAYI ATLATANLAR SİNOVAC İLE AŞILANSIN”

Ülkemizde her geçen gün aşılanların sayısı artmaya devam ediyor.Aşılarla ilgili araştırmalar tüm dünyada devam ederken, Prof. Dr. Zafer Kurugöl tarafından şu açıklama yapıldı:

“Koronayı geçiren kişilerde, BioNTech aşısı olduktan sonra aşırı halsizlik, yorgunluk, ateş gibi ağır yan etkiler görülüyor. Bu nedenle koronayı atlatanlar Sinovac ile aşılansın”

KİŞİLERİN AŞI SEÇME HAKKI VAR

Konu ile ilgili yetkili makamların araştırma yapacağını ifade eden Kurugöl, “Sonuçta Türkiye’ye 270 milyon doz aşı geleceği söyleniyor. Bunların yaklaşık 70 milyonu Sinovac olacak. Bu nedenle kişilerin seçme hakkı var. Buna göre hareket edilirse daha uygun olacaktır” dedi.