Ekonomi

Emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi Temmuz’da ödenecek!

Emeklilerin merakla beklediği bayram aylıkları için geri sayım başladı. Yılda 2 defa bayramlarda ödenen 1000 TL’lik ikramiye, bu yıl 1100 TL’ye çıkarıldı. Bunun birlikte, ilk 1100 TL’sini Ramazan Bayramı’nda alan emekliler, Kurban Bayramı ikramiyelerini ne zaman alacağını merak ediyordu. Detaylar belli olmaya başladı.

Kurban Bayramı bu yıl 20 Temmuz 2021 ile 24 Temmuz 2021 tarihleri arasına denk geliyor. Ramazan Bayramı’ndan önce 6 – 7 Mayıs tarihlerinde emeklilerin hesaplarına bayram ikramiyesinin yatırılması sonrasında Kurban Bayramı için ödemelerin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu.

SGK, Ramazan Bayramı için, “1100 TL’ye yükselttiğimiz bayram ikramiyelerini 6 – 7 Mayıs’ta emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz” ifadesini kullanmıştı.

Emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyeleri Ramazan Bayramı’ndan önce yatırılmasıyla, aynı uygulamanın Kurban Bayramı için de olacağı düşünülüyor.

1100 TL Kurban Bayramı emekli ikramiyesi Temmuz aynın 2. haftası ile birlikte, hak sahiplerinin hesaplarına yatırılması bekleniyor.