Gündem

Flaş sigara kararı! TBMM’ye geliyor! Yeni sigara düzenlemesi ile ilgili detaylar..

Gelen bir son dakika haberine göre Meclis’in gündemine zincir marketler ile ilgili eni düzenlemelerin geleceği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir an önce tamamlanması için vermiş olduğu talimatla ilgili detaylar netleşmeye başladı. Buna göre sigara satışına yeni düzenleme getiriliyor.

Zincir marketlerle ilgili kararla birlikte, market ve bakkal gibi küçük esnafların korunması amaçlanacak. Konu ile ilgili hazırlanan Perakende Ticaretin Düzenlemesi Hakkındaki Kanun Taslağı’nda sona gelindi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TALİMAT

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düzenlemede vakit kaybedilmeden harekete geçilmesi ve Meclis gündemine getirilmesi için talimat verildiği ifade edildi. Bu sebeple önümüzdeki hafta son olarak yapılacak toplantı ile birlikte, durumun Meclis’in gündemine getirilmesi bekleniyor.

DÜZENLEMENİN İÇERİSİNDE NELER VAR?

Taslağı hazırlanan düzenlemeye göre bin 500 metre kareden küçük olan zincir marketlerinde sigara başta olmak üzere elektronik, beyaz eşya ve mobilya gibi ürünlerin satışının yasak olacağı iddia ediliyor. Marketlerin Pazar günü kapalı olması ya da saat 11.00’den önce açılmaması da taslağın gündeminde yer alacak.