EkonomiGündem

Nefes Kredisi başvuruların 1 Haziran’da başlıyor! 6 ay geri ödemesiz, 12 taksitle kredi verilecek!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği Nefes Kredisi ile ilgili başvurular yarından itibaren alınmaya başlanacak. Salgının olumsuz etkilerinden kurtulmak adına sunulacak olan Nefes Kredisi 2021 başvuruları ile ilgili detaylar haberimizde

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın öncülüğünde verilecek olan Nefes Kredisi 10 bankanın katılımı ile gerçekleşecek. Belirtilen kredi paketi, yıllık cirosu 10 milyonun altında olan ve bir önceki yıla göre yüzde 25 oranında kayıp yaşayan işletmelere verilecek.

KOBİLERE 200 BİN LİRAYA KADAR KREDİ

2020 yılının cirosu 1 milyon lirayı aşmayan KOBİ’ler azami olan 50 bin TL, 1-10 milyon arasında olan KOBİ’ler ise 200 bin TL kadar kredi kullanabilecek.

6 AY GERİ ÖDEMESİZ 12 AY TAKSİT İMKANI

İşletmelere verilecek olan kredi imkanı sayesinde 2021 Nefes Kredisi uygulamasında ödemeler 12 eşit taksit üzerinden yapılacak. Söz konusu kredinin faiz oranı yıllık yüzde 17,5 olacak.

HANGİ BANKALAR KREDİ VERİYOR

Başvuruların yarından itibaren başlayacağı krediler için çalışacak olan bankalar şu şekilde belirtilmişti:

TC Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO, Türkiye Halk Bankası AŞ, Türkiye İş Bankası AŞ, T. Garanti Bankası AŞ, Yapı ve Kredi Bankası AŞ, Akbank T.A.Ş, Denizbank AŞ, Ziraat Katılım Bankası AŞ, Vakıf Katılım Bankası AŞ