Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika duyurdu! Kafe, restoran ve yeme içme yerlerinin çalışma saatleri açıklandı!

Türkiye 1 Haziran 2021 tarihi itibariyle kademeli normalleşemeden, normalleşme adımlarına geçiş yapacak. Bu kapsamda bugün toplanan kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları az önce açıkladı. Bu kapsamda restoran, kafe ve pastane gibi yeme içme yerlerinin çalışma saatleri de belli olmuş oldu.

Yaklaşık bir süredir kapılarını salgın sebebi ile müşterilerine kapatan restoran ve kafe gibi iş yerleri için güzel haber geldi. Erdoğan yaptığı açıklamasında yarından itibaren restoran, kafe ve pastane gibi iş yerlerinin sabah saat 07.00 ile akşam 21.00 arasında hizmet verebileceğini duyurdu.

AÇILACAK İŞ YERLERİ

Hafta sonu kısıtlamasının bir güne düşürüldüğü normalleşme adımlarında kafe ve restoranların yanı sıra spor salonları ve kahvehane gibi iş yerlerinin de açılacağı duyuruldu. Erdoğan’ın konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 arasında yarından itibaren çalışabilecek”

“Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günleri akşam saat 22.00 ile sabah 05.00 arasında devam edecek”