Genel

İçişleri Bakanlığı duyurdu! Bu 8 işletme ikinci bir karara kadar açılmayacak!

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalardan sonra, İçişleri Bakanlığı gece saatlerinde 81 il valiliğine koronavirüs genelgesi gönderdi. Gönderilen genelge ile birlikte 1 Haziran tarihinden itibaren geçerli olacak kararlar ve açılacak olan işletmeler de belli olmuş oldu.

Bazı işletmeler yaklaşık 45 günlük aradan sonra kapılarını açmaya başladı. Ancak bazı işletmeler için kapalılık kararı halen devam ediyor.

Yapılan açıklamaya göre kapalı yüzme havuzları, hamamlar, saunalar ve masaj salonları, nargile salonu/kafeleri ile gazino, taverna, birahane ikinci bir karara kapılarını kapalı tutmaya devam edecek.

81 İLE GENELGE GÖNDERİLDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine yeni genelge gönderildi. Genelge ile birlikte restoran, kafe, pastane gibi yeme içme yerleri ile birlikte spor salonları gibi mekanlar bugünden itibaren 07.00 – 21.00 arasında hizmet veriyor.

Ancak genelge kapsamında olmayan birtakım işletmeler de bulunuyor. Kapalı yüzme havuzları, hamamlar, saunalar ve masaj salonları, nargile salonu/kafeleri ile gazino, taverna, birahane gibi işletmeler yeni karara kadar kapalı kalmaya devam edecek.