Gündem

Sokağa çıkma yasağında ceza almak istemiyorsanız bu detaya çok dikkat edin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. 1 Haziran tarihinden itibaren normalleşme adımları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı sokağa çıkma yasağının saatlerinin hem hafta içi hem de hafta sonu olarak değiştiğini duyurdu.

Türkiye, bugünden itibaren kademeli normalleşme döneminden, normalleşme dönemine geçiş yaptı. Bu süreç içerisinde yeni kararlar uygulanacak. Koronavirüs salgınında vakaların azalması sebebiyle hem hafta içi hem de hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının saatleri değişti.

YENİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

Hafta içi sokağa çıkma yasağının saatleri hafta içi saat 22.00’den sabah saat 05.00’e kadar uygulanacak. Hafta sonu ise kısıtlamalar Cumartesi 22.00 ile Pazartesi 05.00 arasında uygulanacak. Bu durumda, Cumartesi sabah saat 05.00 ile akşam 22.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak.

YASAK PAZAR GÜNÜ DEVAM EDİYOR

Yapılan açıklamaya göre sokağa çıkma yasağı Cumartesi günü yasak kalkarken, Pazar günü yasak devam edecek. İllere göre normalleşmede bazı illerde kalkan fakat vaka sayılarının yükselmesinin ardından yeniden bütün Türkiye’de uygulanan Cumartesi ve Pazar kısıtlamaları de değiştirilmiş oldu.