Genel

Seyahat edecekleri yakından ilgilendiriyor! Yeni kurallar açıklandı! Dikkat çeken 72 saat detayı..

Seyahat edecekleri yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Ülkemizden yapılacak olan dış hat uçuşlar için yolcuların seyahatten 14 gün önce aşı olunduğuna dair belge ya da vardıktan öncesi 72 saat içerisinde yapılan negatif PCR testini ibraz etme zorunluluğu getirildi. Detaylar haberimizde..

Türkiye, koronavirüs salgını kapsamında bugün itibarıyla normalleşme adımları atmaya başladı. Seyahat edecekler için de bu kapsamda yeni kurallar getirilerek, detaylar açıklandı. Brezilya ve Güney Afrika’ya yapılacak olan dış hat uçuşlarla ilgili yasaklar sona ererken, bu ülkelerden Türkiye’ye gelen yolcuların 14 gün karantina uygulaması valiliklerin belirlediği yerlerde devam edecek.

BU ÜLKELERDEN GELEN YOLCULAR AŞI YAPTIRDIYSA PCR TESTİ İSTENMEYECEK

Yapılan açıklamaya göre belirlenen ülkelerden gelen yolcular koronavirüs aşısı yaptırmış ise, PCR testi istenmeyecek. İşte o ülkeler

Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Çin, Hong Kong, Vietnam, Tayland, Güney Kore, Japonya, Letonya, Ukrayna, Estonya, Lüksemburg, Macaristan, Yunanistan ve Bulgaristan

Yolcular, en az 14 gün önce yaptırmış olduğu aşılarla ilgili ya da hastalığı 6 ay içinde geçirdiğine dair resmi belge ibraz etmek zorunda olacak. Bu belgeleri ibraz edenlerden PCR negatif testi istenmeyecek. Ayrıca bu kişilere 14 günlük karantina uygulaması uygulanmayacak.

72 SAAT DETAYI

Yukarıda belirtilen ülkelerden gelenlerin istenilen belgeleri ibraz edememesi durumunda ülkeye girişten en az 72 saat önce yapılan negatif PCR test raporu ya da girişten azami 48 saat önce yapılan negatif hızlı antijen test sonuçlarını belirtmeleri yeterli olacak.