GündemSağlık

Bakan Koca az önce duyurdu! 50 yaş üzeri vatandaşların aşı programı bugün başladı!

Gelen bir son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Bakan Koca, Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında bugünden itibaren 50 yaş üzeri vatandaşların aşı programının bugünden itibaren başladığını duyurdu.

Türkiye, bugün itibarıyla yeni normalleşme adımlarını atmaya başladı. Yeni normalleşmenin ilk gününde Bakan Koca çok önemli bir açıklama yaptı. Aşı çalışamları büyük bir hızla devam ederken, bugünden itibaren 50 yaş ve üzeri vatandaşların aşı randevuları açıldı.

BAKAN KOCA DUYURDU

Açıklamayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında bu güce güvenilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Koca, 50 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşı programının bugünden itibaren başladığını duyurdu.

Bakan Koca’nın açıklaması şu şekilde:

“50 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşı programı bugün itibarıyla başladı. Aşı ile salgının etkisini gündemimizden çıkaracağız. Bu güce güvenin”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Koca, sonbaharda aşı olan kişiler için maske zorunluluğunun kalkabileceğinin müjdesini vererek, “Maskenin bırakılması için toplumsal bağışıklığın sağlanması gerekiyor. Yaygın aşılama yapmadıkça maske takılmamasını önermeyeceğiz. Toplumsal bağışıklık oluştuktan sonra aşı olanların maske takma zorunluluğu söz konusu olmayabilir” dedi.