EkonomiGündem

Karar Resmi Gazete’de yayımlandı! KDV desteği 2 ay daha devam edecek!

Gelen bir son dakika haberine göre pandemi döneminde zarar gören sektörler için geçtiğimiz yıl başlayan ve Aralık 2020’de süresi uzatılan KDV desteği ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre KDV desteği 2 ay daha uzatıldı.

Devlet, vatandaşlara koronavirüs salgını kapsamında çeşitli isimler altında destek vermeye devam ediyor. Bu durumda 2020 yılında hayata geçen ve son olarak 31 Mayıs 2021 tarihine kadar uzatılan KDV indirimi ile ilgili yeni bir karar alınarak, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan yeni karar ile birlikte KDV indirimleri 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak koşulu ile Temmuz ayının sonuna kadar devam edecek.

HANGİ SEKTÖRLERDE UYGULANACAK?

KDV indirimi için verilen desteğin uygulanacağı alanlar şu şekilde ifade edildi:

“Yolcu taşımacılığı, yeme-içme hizmetleri, kültürel faaliyetler, sinema tiyatro, opera, operet, bale, müze giriş ücretleri, kongre, konferans, seminer, konser, fuar ve lunapark giriş ücretleri, düğün, nikah, balo ve kokteyl salonlarında verilen organizasyon hizmetleri, berberlik ve kuaförlük hizmetleri, kuru temizleme, çamaşırhane ve ütüleme hizmetleri, halı ve kilim yıkama hizmetleri ile küçük esnaftan onarım faaliyetleri içerisinde olanlar”

KDV ORANLARI

Yayımlanan karar göre kira ve stopaj kesinti oranı 31 Temmuz tarihinde kadar yüzde 20 yerine yüzde 10 olarak uygulanmaya devam edecek. 31 Temmuz tarihine kadar konaklama, işyeri kiralama ve yeme-içme gibi hizmetler için yüzde 18 yerine yüzde 1, yüzde 18 olarak belirlenen diğer sektörler için de yüzde 8 oranında uygulanacak.