Gündem

Maske yasakları ne zaman kalkacak? sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yanıt!

Gelen bir son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından maske yasaklarına ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “Maske yasakları ne zaman kalkacak?” sorusuna cevap veren Erdoğan detayları aktardı.

Dün akşam bir televizyon programının canlı yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı, gündeme ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Vatandaşların son dönemlerde normalleşme adımları ile birlikte merak ettiği maske yasaklarına ilişkin de açıklama yapan Erdoğan, aşılama çalışmaları hakkında da son gelişmeleri aktardı.

MASKE İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Kendisine yöneltilen maske sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal mesafenin korunması durumunda maskeden kaçınılabileceğini, “Sosyal mesafe gündemimizde yerini korursa yerini koruduğu zaman , arada mesafe korunması halinde maskeden kaçabilmek mümkün olur.

Bu da tabii baştan beri söylendiği gibi 1.5 metreye dikkat edildiği zaman maskeden kurtulmak mümkün. Ama sosyal mesafe şart. Bakanımız kısa süre sonra bununla ilgili açıklamayı yapacak. Diyecek ki şu tarihten itibaren şu şu şartlarda sosyal mesafeye dikkat edildiği takdirde maskeyi de çıkarabiliriz” şeklinde ifade etti.

“3. AŞIMI OLDUM”

Erdoğan, açıklamasının devamında 3. aşısını olduğunu ifade ederek, aşı ile ilgili şunları söyledi:

“Şu anda 50 yaş 55 yaş üstüyle alakalı ciddi manada aşımız geliyor. Aşıların gelişiyle birlikte zaten 50-55 yaş üstüne aşıyı yoğun şekilde yapmaya başlayacağız.

Ben 3 aşımı oldum. Bir de 3 aşıdan sonra bir de antikor yükseldi mi yükselmedi mi onunla ilgili adımı attım. Hamdolsun 2160’ı yakaladım”