Gündem

Normalleşme başladı ama 4. dalga uyarısı geldi!

Türkiye geçtiğimiz gün cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama sonrasında normalleşme dönemine giriş yaptı. Salgınla mücadele kapsamında normalleşme herkes tarafından beklenirken, tedirgin eden bir açıklama geldi. Prof. Dr. İsmail Cinel yaptığı açıklamasında aşının önemine dikkat çekerek, 4. dalga uyarısında bulundu.

Ramazan ayından önce 60 binleri gören vaka ayısı tam kapanma dönemi ile birlikte düşüş gösterdi. İstenilen rakamların görülmesi sonrasında normalleşme adımları atılmaya başlandı. Vatandaşlarla birlikte çeşitli sektörler kapılarını açmasıyla sevinirken, korkutan bir açıklama geldi.

YENİ KAPANMA UYARISI YAPILDI

Atılan adımlar sonrasında herkes daha fazla normalleşme açıklaması beklerken, Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel’den 4. dalga uyarısı yapıldı.

“BU İŞİN ŞAKASI YOK”

Yeni dalgaların olmaması adına aşıya olan talebin daha da artması gerektiğini ifade eden Cinel, “Bu işin şakası yok” açıklamasında bulunarak, aşılama olmaması durumunda 4.dalga ihtimalinin yüzde 90 olduğunu söyledi.