Ekonomi

Ödemeler bugün hesaplara yatırılmaya başladı! Banka hesaplarınızı mutlaka kontrol edin!

Salgın döneminde devlet vatandaşların mağdur olmaması adına çeşitli destek ve yardım ödemeleri yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda bir süredir verilen Kısa Çalışma Ödenekleri için ödemeler bugün itibarıyla hesaplara aktarılmaya başlandı.

Konu ile ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vefat Bilgin tarafından yapıldı. Bilgin, yaptığı açıklamasında Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneklerinin 4 Haziran 2021 Cuma günü yapılacağı duyurulmuştu.

Gelen son bilgiye göre hak sahiplerinin ödemeleri bugün hesaplara yatırılmaya başladı. Peki, ödemeler hangi hesaplara yatırılacak?

ÖDEMELER NEREYE YATIRILIYOR?

Bakan Bilgin, açıklamasının devamında ödemelerin IBAN bilgileri olanlar için IBAN hesapları üzerinden, IBAN bilgisi olmayanlar için de PTT üzerinden yatırılacağını belirtti.

SON TARİH 31 HAZİRAN 2021

Hem çalışanın hem de işverenin mağdur olmasının önüne geçmek adına verilen kısa çalışma ödeneğinde sona geliniyor. Ödenekler için son olarak Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre ödeneğin süresinin 30 Haziran 2021’e kadar uzatılacağı duyurulmuştu.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR?

Ödenekten yararlanacak olanlar Kısa Çalışma Ödeneği ne kadar? sorusuna cevap arıyor. İŞKUR tarafından yapılan açıklamada ödeneğin miktarı şu şekilde ifade edildi:

“Günlük kısa çalışma ödeneği; sigortalının son on iki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının % 60’ıdır. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının % 150’sini geçemez”