Eğitim

Ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim bugün başladı!

Türkiye 1 Haziran tarihi itibariyle normalleşme adımlarını atmaya başladı. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada 1 Haziran itibarıyla ilkokulların, 7 Haziran itibarıyla da ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitimin başlayacağını duyurmuştu.

Kademeli normalleşme kapsamlarında bugün ilkokullardan sonra ortaokul ve liselerde de yüz yüze eğitim resmen başladı.

OKULLARIN YOLU TUTULDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kademeli normalleşme takvimi kapsamında geçtiğimiz hafta ilkokullar da yüz yüze eğitim başlamıştı. Milyonlarca öğrenci ve veliler de bugün ortaokul ve liselerdeki yüz yüze eğitim için okulların yolunu tuttu.

KURALLARA UYULDU

Bugün uzun bir süre sonra ortaokul ve liseler için ders zili çaldı. Öğrenciler sabah saatlerinde fiziksel mesafe ve maske kuralına uyarak sınıflarına girdiği görüldü.

Bakan Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamasında, “Ülkemiz genelinde Covid-19 salgın tedbirleri çerçevesinde kademeli normalleşme kapsamında 1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacaktır. Diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecektir. 7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerimizde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilecektir” ifadesini kullanmıştı.