Genel

EGM’den eski kimlik kartı olanlara 30 Haziran uyarısı geldi!

Eski kimlik kartı kullanan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamasında kimlik kartları ile ilgili 30 Haziran konusunda uyardı. Detaylar haberimizde..

Türkiye Cumhuriyeti’nde bir süredir çipli yeni kimlik kartları kullanılıyor. Vatandaşların büyük bir kısmı yeni çipli kimlik kartlarına geçiş yapsa da kimliğini değiştirmeyenler için uyarılar yapılmaya devam ediliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamasında Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Dairesi’nden yapılan açıklamada 30 Haziran tarihinden itibaren eski kimlik kartları ile KKTC’ye gidilemeyeceği ifade edildi.

30 HAZİRAN SON TARİH

Türkiye’den KKTC’ye gidecek olan kişilerin eski tip kimlik kartları ile 30 Haziran tarihinden sonra seyahat edemeyecekleri ifade edildi. Emniyet konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“30 Haziran 2021 tarihi itibariyle KKTC’ye gidecek Türk vatandaşlarının eski tip nüfus cüzdanları ile ülkemizden çıkış işlemleri sonlandırılacaktır. Yeni tip kimlik kartı ile çıkılması zorunludur”