Ekonomi

Garanti Bankası 6 ay geri ödemesiz kredi kampanyası devam ediyor! 200 bin TL’ye kadar kredi verilecek!

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs salgınından olumsuz olarak etkilenen işletmeler için Nefes Kredisi Kampanyasını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok sayıda kişiyi sevindirmişti. Konu ile ilgili harekete geçen bankalardan birisi olan Garanti Bankası 6 ay geri ödemesiz kredi kampanyasının devam ettiğini belirtti.

Gelir kaybına göre 50 bin TL ile 200 bin TL’ye kadar kredi verileceğini belirten banka, ilk6 ay boyunca geri ödemelerin yapılmayacağını da kredi çekenler için duyurdu.

ŞARTLARI TAŞIMASI GEREKİYOR

Kredi kampanyasına başvuruda bulunmak isteyen KOBİ’lerin Nefes Kredisi kullanabilmesi için belirten birtakım şartları taşıması gerekiyor. Buna göre Nefes Kredisi kapsamında istenilen belgeye sahip olmak ve 2020 vergi beyannamesine göre net satış rakamı 10 milyon TL’nin altında olması gibi bazı şartlar bulunuyor.

200 BİN TL’YE KADAR KREDİ

2020 yılı için kesinleşen kurumlar vergisi beyannamesinde net satış tutarının 0 ve 1 milyon TL arasında olan işletmelere 50 bin TL’ye kadar, 1 – 10 milyon TL arasında olanlar için ise 200 bin TL’ye kadar kredi verilecek.

Garanti Bankası Nefes Kredisi için ilk 6 ay geri ödeme yapılmayacağı ve 12 ay eşit taksitli olarak toplamda 18 ay vade imkanının sağlanacağı ifade edildi.