Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti! Hayvan hakları yasası çıkıyor! İşte cezalar..

Kamuoyu uzun bir süredir hayvan hakları yasasını bekliyordu. Konu ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Adalet Bakanı Abdullah Gül’ün, konu ile ilgili “Geri sayım başladı” paylaşımı yasayı bekleyen herkesi heyecanlandırırken, hayvan hakları yasası cezaları da merak konusu oldu. İşte hayvan hakları yasasına ilişkin tüm detaylar..

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon yayınında önemli açıklamalarda bulunmuştu. Hayvan hakları koruma kanunu için de çalışmaların olduğunu söyleyen Erdoğan, konu ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

“Yasayla ilgili çalışmalarımız oldu. Şu anda da iş Meclisimizde adeta kanunlaşma aşamasında yürüyor. Zaman zaman televizyon ekranlarında öyle sahneler görülüyor ki insan yıkıma uğruyor. Biz de 15-16 tane var. Nereden kaynaklanıyor bizdeki. Gittiğimiz birçok yerde bana hediye ediliyor. Böyle de bir durum var. Oğlumun aynı şekilde muhabbet kuşları var. Hayvanla olan ilişkimiz bu noktada ileri derecede. AK Parti MKYK’da konuyu görüştük, bu süreci hızlandıralım dedik. İş süratle devam ediyor. İnşallah başaracağız. Bu çalışma kamuoyunda evcil hayvanları düzenleyen bir çalışma olarak algılanıyor ama daha geniş bir çalışma olacak”

“CAN DOSTLARIMIZI KORUYACAK YASAL DÜZENLEMELER KAPIDA”

Adalet Bakanı Gül, dün yaptığı paylaşımında, “Can dostlarımızı daha etkin koruyacak yasal düzenlemeler kapıda. Geri sayım başladı” ifadelerini kullanmıştı.

TARİH VERİLDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ise “Meclis tatile girmeden çalışmaları tamamlayacağız” diyerek, tarihi verdi.

HAPİS CEZALARI GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, hayvan hakları yasasına ilişkin, Meclis’in tatile girmeden bu işin bitirilmesine ilişkin talimat verildiği öğrenildi. Hayvan hakları yasası teklif taslağına göre ev hayvanı ya da evcil hayvanları kasten öldürene 6 aydan 4 yıla kadar, hayvanlara eziyet edenlere ise 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Aynı zamanda hayvanlara cinsel istismarda bulunanlara 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Nesli yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan hayvanları öldürmenin cezası 1 yıldan 5 yıla kadar, bir hayvan neslini yok etme cezası ise 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası olacak.

Hayvanları dövüştürenlere ise 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek.