Ekonomi

Kredi borcu olanlara güzel haber! Detaylar açıklandı!

Türkiye’de milyonlarca kredi kartı kullanıcısı var. Öyle ki, bir taneden fazla kullanılan kredi kartlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar, bankalarla adeta mücadele ediyor. Devlette almış olduğu son kararla birlikte vatandaşa yardım elini uzattı. Kredi kartı olan kişiler de sunulan yapılandırma uygulaması ile borçlarını kolay bir şekilde ödeyebilecek.

Devlet vatandaşlara, öğrenim kredisi, köprü cezaları, trafik, otoyol, vergi ve SGK prim borçları kapsamında yapılandırma sunuyor. 31 Ağustos tarihine kadar başvuruda bulunabilecek olan vatandaşlar borçlarını peşin ya da 18 taksitle ödeyebilecek.

Anapara taksit ödemesi 20 Mayıs’tan önce olup, kullandığı kredinin ödemelerini aksatan kişiler, kredi kartı ya da diğer kredi borcu olan kişiler, ödemelerin geciken kısmını 31 Aralık 2021 tarihine kadar tamamını ödemeleri halinde yapılandırmadan yararlanabilecek.

İLK ÖDEMELER EYLÜL’DE

Yapılandırmanın detayları da açıklandı. Vatandaşların 31 Ağustos tarihine kadar kurumlara başvuruda bulunması gerekiyor. Yapılandırılan borçlar peşin ya da 18 ay taksit ile ödenebilecek. Ödemeler ise 30 Eylül 2021 tarihinde başlayacak. Ancak koronavirüs sebebiyle kesilen maske takmama ya da sokağa çıkma cezaları bu yapılandırma içerisinde olmayacak.

BAŞVURULAR NASIL OLACAK?

Kredi kartı borcunu yapılandırmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı sistemi üzerinden yapabilecek. E-Devlet vergi borcu yapılandırma başvuru ekranı ile vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.